Shadow

Aantal hypotheekaanvragen stabiliseert

Na een jarenlange daling lijkt het er op dat het aantal hypotheekaanvragen zich stabiliseert. Dat schrijft De Nederlandsche Bank in haar Statistisch Bulletin over december 2010.
De daling van het aantal hypotheekaanvragen werd veroorzaakt doordat minder consumenten als gevolg van de kredietcrisis een huis kochten. Tegelijkertijd werden banken steeds terughoudender bij het verstrekken van hypotheken.

Aan die neerwaartse lijn lijkt nu vrijwel een einde te zijn gekomen. De vraag naar hypotheken is in het derde kwartaal van 2010 nog maar nauwelijks afgenomen en zal naar verwachting van de banken in het laatste kwartaal stabiliseren. Ook geven de ondervraagde grootbanken tegenover DNB aan dat ze de kredietvoorwaarden voor hypotheken niet verder aanscherpen.

Hypotheekaanvragen met langere rentevaste periodes

Door de financiële crisis was in de afgelopen jaren de activiteit op de hypothekenmarkt teruggelopen. Er worden nu echter weer meer nieuwe hypotheken met wat langere rentevaste looptijden (van meer dan 5 jaar) afgesloten en ook de hypotheektarieven laten, zowel wat betreft onderlinge verhoudingen als qua niveau (met percentages onder de 5%), vanuit historisch perspectief een herkenbaar beeld zien.

Wilt u ook weten hoeveel hypotheek u kunt krijgen, vraag dan online een vrijblijvende hypotheekofferte aan. Een huis kopen en op zoek naar een hypotheek? Lees meer over compleet hypotheekadvies, de beste rente en de laagste afsluitkosten.
Tip: Vraag een adviesgesprek aan en sluit een hypotheek af met de beste rente en de laagste afsluitkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.