Shadow

Hypotheek oversluiten

Hypotheektip: Let op je risico-klasse en verlaag je rente-opslag

Hypotheek oversluiten
Steeds meer hypotheekverstrekkers gaan automatisch de rente-opslag tijdens de looptijd verlagen. En door de invoering van meer risicoklassen kom je steeds eerder in aanmerking voor een lagere risico-opslag. Daarmee is de zogeheten looptijdrente in korte tijd min of meer standaard geworden in de hypotheekmarkt. Dat is gunstig voor de consument, want die betaalt over de hele looptijd minder hypotheekrente. (meer…)
Het einde van de rentevaste periode van de hypotheek komt er aan, wat nu?

Het einde van de rentevaste periode van de hypotheek komt er aan, wat nu?

Hypotheek oversluiten
Het einde van de rentevaste periode van de hypotheek is een goed moment om weer eens kritisch naar je hypotheek te kijken. Wat kun je doen bij het einde van de rentevaste periode van je hypotheek?Vooral het rentevoorstel voor een nieuwe rentevaste periode voor je hypotheek van je eigen hypotheekverstrekker is belangrijk. Maar er zijn meer zaken waar je op moet letten als de rentevaste periode van de hypotheek afloopt. (meer…)

Hypotheek oversluiten? Denk om fiscaal geruisloze voortzetting van de KEW

Hypotheek oversluiten
Als u een hypotheek oversluit bij een andere hypotheekaanbieder, moet u er goed op letten dat de gekoppelde kapitaalverzekering zodanig meeverhuist dat u geen belasting hoeft te betalen over het opgebouwde vermogen. Aan veel hypotheken zoals spaarhypotheken, beleggingshypotheken, levenhypotheken en bankspaarhypotheken is een zogeheten kapitaalverzekering eigen woning (KEW) gekoppeld. Hierin wordt via sparen of beleggen vermogen opgebouwd om aan het eind van de looptijd de hypotheek af te lossen. (meer…)

Hypotheek oversluiten in 2018 of 2019

Hypotheek oversluiten
Je hypotheek oversluiten of niet? Heel wat mensen worstelen met die vraag nu de rente laag staat. Om belastingtechnische redenen kan het interessant zijn om je hypotheek nog in 2018 over te sluiten.  Dankzij die lagere rente kunt u door het oversluiten van de hypotheek uw hypotheeklasten verlagen. Maar pas op: aan het oversluiten van de hypotheek zijn ook kosten verbonden en die kunnen het voordeel van lagere maandlasten weer teniet doen. (meer…)