Shadow

Hypotheekvormen

Wat kun je doen met je beleggingshypotheek?

Wat kun je doen met je beleggingshypotheek?

Hypotheekvormen
Veel huizenkopers hebben in het verleden gekozen voor een beleggingshypotheek. Daarbij lost u tijdens de looptijd van de hypotheek niets af, maar ‘spaart' u  via beleggingen de aflossing van de hypotheek bij elkaar. Wat zijn de risico's van een beleggingshypotheek? Bij een beleggingshypotheek moeten je beleggingen voldoende rendement opleveren om op termijn de hypotheek af te lossen. © GimpWorkshop / Pixabay (meer…)
Wat is een overbruggingshypotheek?

Wat is een overbruggingshypotheek?

Hypotheekvormen
Wie een ander huis gekocht heeft, maar z’n oude woning nog niet heeft verkocht heeft, kan bij de bank een overbruggingshypotheek aanvragen. Nu de woningmarkt op volle toeren draait, durven steeds meer huizenbezitters eerst een nieuw huis te kopen en dan pas hun oude huis te verkopen. Als het nieuwe huis duurder is dan het oude huis en de overwaarde nog vast zit in het nog niet verkochte oude huis, biedt een overbruggingshypotheek uitkomst. Met zo'n overbruggingsfinanciering neem je als het ware een voorschot op de vrij te vallen overwaarde. Na verkoop van je oude huis, los je de hypotheek op dat huis af en kun je ook de overbruggingshypotheek aflossen. (meer…)

Waar moet je op letten bij een hypotheek met verhuisregeling?

Hypotheekvormen
Veel mensen hebben de afgelopen jaren hun lage hypotheekrente voor tien, twintig of dertig jaar vastgezet. En omdat vrijwel elke hypotheekverstrekker tegenwoordig wel een hypotheek met verhuisregeling aanbiedt, kun je die lage rente ook mee nemen bij een verhuizing. Maar in de praktijk blijkt de verhuisregeling bij een hypotheek niet altijd bruikbaar te zijn. (meer…)

Hypotheek bij erfpacht

Hypotheekvormen
Erfpacht, een systeem waarbij je koopwoning op grond staat die van een ander is, ligt al jaren onder vuur. Veel gemeenten zijn inmiddels bezig om het systeem te moderniseren. Amsterdam bijvoorbeeld gaat in 2016 over op een systeem van eeuwigdurende erfpacht. Wat zijn de consequenties voor je hypotheek bij erfpacht? En hoe zit het met een hypotheek bij particuliere erfpacht? (meer…)
Execution-only hypotheek: zelf een hypotheek afsluiten zonder hypotheekadvies

Execution-only hypotheek: zelf een hypotheek afsluiten zonder hypotheekadvies

Hypotheekvormen
Nu hypotheekadviseurs geen provisie meer mogen rekenen en de klant ziet wat hypotheekadvies eigenlijk kost, gaan mensen op zoek naar het goedkoopste hypotheekadvies en de laagste afsluitkosten. Voor consumenten die precies weten wat ze willen en verstand van zaken hebben, is er de execution-only hypotheek. Bij een execution only hypotheek kun je zelf een hypotheek afsluiten zonder hypotheekadvies. (meer…)