Boot: Woekerpolissen bom onder huizenmarkt

arnoud-boot

De Amsterdamse hoogleraar financiële markten Arnoud Boot wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar de woekerpolisaffaire. Boot voorspelt dat door de woekerpolisaffaire zoveel huizenbezitters in de toekomst in de problemen komen, dat dit een bom legt onder de huizenmarkt.

Boot zegt dat in De Telegraaf (artikel niet meer online) naar aanleiding van een boek over de woekerpolisaffaire dat deze week verschijnt.

Verzekeraars hebben tientallen jaren lang beleggingspolissen verkocht die aan hypotheken gekoppeld waren. Door de hoge kosten die met deze polissen gemoeid waren, werd in veel gevallen te weinig rendement gemaakt om te zijner tijd de hypotheek af te lossen. Daardoor kunnen huizenbezitters met flinke restschulden blijven zitten, waardoor velen wellicht hun huis moeten verkopen. Dat zet dan weer de huizenprijzen onder druk.

Compensatie voor woekerpolis

Verzekeraars hebben weliswaar met diverse belangenverenigingen een compensatie van in totaal 2,5 miljard euro afgesproken, maar volgens Boot (en anderen) is dat bedrag veel te laag. Het had volgens deskundigen eerder 20 miljard moeten zijn.

Circa vijftig procent van de Nederlanders heeft een woekerpolis, maar veel mensen zijn zich daar niet van bewust.

Meer Nieuws

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.