Eigen Huis opent meldpunt voor misstanden financiële producten

Autofabrikanten roepen regelmatig auto’s terug om technische fouten te herstellen. Banken zouden in de ogen van Vereniging Eigen Huis hetzelfde moeten doen voor hypotheken en verzekeringen waar iets mis mee blijkt te zijn. Daarom start Eigen Huis vandaag de actie ‘Schoon Schip’.

Op het online meldpunt Schoon Schip staan voorbeelden van veelvoorkomende kwesties rond verzekeringen en hypotheken. Wie ook problemen heeft of heeft gehad met hypotheken en verzekeringsproducten kan op het meldpunt z’n ervaringen achterlaten. Eigen Huis wil van de bezoekers weten welke misstanden als eerste aangepakt moeten worde

Vertrouwen herstellen

Banken en verzekeraars roepen nu weliswaar om het hardst dat ze de belangen van hun klanten centraal stellen, maar dat is volgens Eigen Huis niet genoeg om het consumentenvertrouwen in banken en verzekeraars te herstellen. Dat is door de kredietcrisis naar een dieptepunt gedaald.

Meldpunt Schoon Schip

De belangenvereniging van woningeigenaren stelt dat het vertrouwen van consumenten in banken en verzekeraars pas hersteld kan worden als deze aanbieder zelf de slechte producten uit het verleden terugroepen en repareren. “Als dat niet gebeurt, zal het vertrouwen nauwelijks herstellen en ook direct weer afnemen, zodra blijkt dat een nieuw product niet voldoet aan de bij de consument gewekte verwachtingen”, aldus Eigen Huis.

Zowel leden als niet-leden van Eigen Huis kunnen tot 1 oktober bij het meldpunt terecht.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.