Nieuwe hypotheekaanbieders zorgen voor innovatie

Nieuwe hypotheekaanbieders proberen met innovatieve producten voet aan de grond te krijgen. Tegelijkertijd staan de marges onder druk.

Uit een recent marktonderzoek van IT-dienstverlener COOLProfs komt naar voren dat de gevestigde namen met een groot marktaandeel niet bezig zijn met vernieuwing van hun hypotheekproducten. Nieuwe hypotheekaanbieders, veelal relatief jonge spelers op de hypotheekmarkt, en partijen met een gering marktaandeel daarentegen proberen juist met productinnovaties beter in te spelen op de behoefte van de consument en zo hun marktaandeel te vergroten.

Een rondgang langs vrijwel alle partijen die actief zijn op de Nederlandse hypotheekmarkt leert dat de grootbanken vooral bezig zijn met interne zaken als de integratie van bedrijfsonderdelen, de verplichte afsplitsing van de verzekeringstak of het oplossen van imagoproblemen. Buitenlandse banken op hun beurt willen, als ze zich niet al terugtrekken uit de Nederlandse markt, uitsluitend standaardproducten aanbieden voor hypotheken met een laag risico. En service providers en onafhankelijke tussenpersonen lopen evenmin voorop als het gaat om vernieuwing van het productassortiment.

Nieuwe hypotheekaanbieders bieden hypotheken op maat

Die nieuwe hypotheekaanbieders hebben als doel in 2014 hun aandeel in de hypotheekmarkt uit te breiden, die vernieuwingen willen doorvoeren en zich richten op het aanbieden van hypotheken op maat. Een belangrijk onderscheid met de bestaande hypotheekproducten is dat klanten hierbij zelf een gerichte keus kunnen maken qua voorwaarden, met een daaraan gekoppelde prijs. Veel nieuwkomers geven de klant de mogelijkheid om zelf online een hypotheek af te sluiten om zo de kosten te drukken. Dat geldt bijvoorbeeld voor Hypotheek-Rentetarieven.nl en Nationaalbespaarcentrum.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.