Banken populair bij hypotheek oversluiten en verhuizen

Huizenbezitters die willen oversluiten of gaan verhuizen, kiezen vaker voor een grote bank. De banken maken hierdoor een comeback op de hypotheekmarkt.

De grootbanken zijn bezig aan een comeback op de hypotheekmarkt. In het eerste kwartaal van 2016 werden weer meer hypotheken via de drie grootste geldverstrekkers gesloten, bleek uit onderzoek van IG&H Consulting. Rabobank, ING en ABN AMRO zagen daarmee hun gezamenlijke marktaandeel groeien.

Grote banken populair bij oversluiters

De grootbanken zijn met name populair bij huizenbezitters die hun hypotheek willen oversluiten  of gaan verhuizen en hun hypotheek meeverhuizen. De producten en voorwaarden van de traditionele banken sluiten vaak beter aan bij de meer complexe situatie van de huizenbezitters, die vaak nog een bestaande hypotheek hebben.

● Grootbanken zijn beter in staat om maatwerk te leveren en bieden vaak nog oude hypotheekproducten aan.
● Daarnaast hebben de banken de afgelopen maanden hun hypotheekrente verlaagd waardoor het gat met de prijsvechters kleiner is geworden. De hypotheekrente bij ABN Amro kwam zelfs onder de 1 procent uit voor een hypotheek met een rentevaste periode van twee jaar.

Door de lage hypotheekrente is het aantal huizenbezitters dat ‘iets’ met de hypotheek wil doen sterk gegroeid. De geldverstrekkers behandelden het eerste kwartaal van 2016 50% meer oversluiters en 36% meer verhuizingen, dan dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit de marktanalyse

Meer starters op de woningmarkt

Ook het aantal starters op de woningmarkt groeit, hetzij minder hard. In het eerste kwartaal kozen 8% meer Nederlanders ervoor om een eerste woning te kopen dan dezelfde periode vorig jaar. Starters kozen vaker voor een nieuwe toetreder op de markt, zoals Munt Hypotheken en Hypotrust. De lage hypotheekrente gecombineerd met een beperkt productaanbod past goed bij de vaak eenvoudige situatie van deze doelgroep.

Vraag online een offerte op als je je hypotheek wilt oversluiten.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.