Hogere hypotheek voor tweeverdiener met laag inkomen

Door een aanpassing van de normen van de Nationale Hypotheek Garantie kunnen tweeverdieners met een laag inkomen tot dertigduizend euro meer lenen voor zijn hypotheek.
Elk jaar bepaalt het Nationaal Instituut Budgetvoorlichting Nibud hoe hoog de woonlasten mogen zijn. Dat is de zogeheten woonquote, het deel van het inkomen dat aan wonen mag worden besteed. Voor 2012 is de woonquote verlaagd. De Nationale Hypotheek Garantie gebruikt die norm voor het vaststellen van haar eigen inkomensgrenzen. Vraag een hypotheekofferte op bij onder meer Hypotheek-Rentetarieven.nl of Nationaalbespaarcentrum..

Meer hypotheek voor tweeverdiener

Om de verlaging van de woonquote te compenseren heeft de NHG besloten dat bij tweeverdieners met een laag inkomen het tweede inkomen voor een derde meegeteld mag worden. Zij kunnen daardoor vanaf 1 januari 2012 tot wel dertigduizend euro meer aan hypotheek krijgen, zegt een woordvoerder van een hypotheek-keten in De Telegraaf. Tweeverdieners waarvan het hoogste inkomen rond de 20.000 euro ligt, zouden het meest van de maatregel profiteren. Tweeverdieners met een eerste inkomen vanaf 24.000 euro zouden al geen voordeel meer hebben van de maatregel.

Voor alleenverdieners is er minder goed nieuws. Zij kunnen door de verlaging van de woonquote minder lenen.

Meer hypotheeknieuws.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.