Spaarhypotheek oversluiten zelden zinvol

De hypotheek oversluiten als u een spaarhypotheek heeft, is het vaak niet zinvol.

Bij een spaarhypotheek spaart u via een spaarpolis en betaalt u premie voor een overlijdensrisicoverzekering, ook wel de Kapitaalverzekering Eigen Woning genaamd. De hypotheekrente die u bij een spaarhypotheek maandelijks betaalt, is even hoog als de rente die u over uw gespaarde geld ontvangt. Daalt de rente, dan moet u meer premie betalen en andersom. Hypotheekrente is aftrekbaar, de betaalde premie niet.

Bovendien kan het lastig zijn het opgebouwde spaarsaldo over te hevelen naar een nieuwe hypotheekverstrekker. Hoogstwaarschijnlijk gaat u bij die nieuwe verzekeraar meer premie voor de KEW betalen, omdat u ouder bent. Lees meer over de spaarhypotheek en bekijk ook de veelgestelde vragen over de spaarhypotheek. Lees ook het artikel Hypotheek oversluiten: let op de kosten. Tenslotte nog een paar tips als u overweegt u spaarhypotheek over te sluiten.

Uw hypotheekadviseur kan u alles vertellen over het oversluiten van uw spaarhypotheek. Tip: laat uitrekenen of oversluiten van uw spaarhypotheek zinvol is. Klik hier om actuele hypotheekrentes te bekijken en een hypotheekofferte op te vragen.

Spaarhypotheek oversluiten zelden zinvol
3.5 (70%) 4 votes

Deel dit met anderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *