Tips om je hypotheek snel af te lossen

De Autoriteit Financiële Markten maakt zich zorgen over het grote aantal Nederlanders dat mogelijk problemen krijgt om z’n aflossingsvrije hypotheek af te lossen. Heb jij eigenlijk al nagedacht over hoe je je hypotheek gaat aflossen? Hou je je aan de looptijd?

Met cryptovaluta je hypotheek aflossen? Cryptovaluta kunnen zorgen voor grote winsten, maar ook flink in waarde dalen. © Gerd Altmann via Pixabay
Met cryptovaluta je hypotheek aflossen? Cryptovaluta kunnen zorgen voor grote winsten, maar ook flink in waarde dalen. © Gerd Altmann via Pixabay

Voor veel huizenbezitters zal het nog een hele klus worden hun hypotheek in dertig jaar af te lossen. Sommige mensen willen nog eerder hypotheekvrij leven en zoeken naar manieren om sneller af te lossen. Er zijn wel regels aan het sneller aflossen verbonden. Zolang je je aan de regels houdt, intussen extra vermogen weet te genereren, kun je de hypotheek wellicht eerder aflossen. Wat je kunt doen om het sneller af te lossen? Bekijk nu deze tips.

Budgetteren: hoeveel geld heb je nu eigenlijk nodig?

Het moment je geld wilt besparen, is budgetteren het eerste waaraan je moet denken. Je kunt je uitgaven verminderen door na te gaan welke noodzakelijk zijn. Vergelijk bijvoorbeeld met voorgaande jaren waaraan je je geld besteedde, toen je nog geen hypotheek had. Je gaf waarschijnlijk toen meer uit aan leuke dingen. Nu zal het niet kunnen omdat elke cent die je bespaart, bijdraagt aan het aflossen van je hypotheek.

Als je eenmaal een overzicht hebt van hoeveel er maandelijks in en uit gaat, kun je bekijken waar je eventueel op kunt besparen. Zet dat geld apart voor het aflossen van je hypotheek. Zorg er wel voor dat je altijd leuke dingen kunt blijven doen en tegenvallers kunt opvangen. Probeer te zorgen voor balans.

Investeren in aandelen?

Je hebt al een baan waarmee je van maandag tot en met vrijdag druk bezig bent. Je hebt geen tijd over voor nog een job. Je kunt wel proberen een passief inkomen te genereren bijvoorbeeld via beleggen in aandelen. Laat je geld voor je werken! Om te beleggen in aandelen hoef je geen groot kapitaalbezitter te zijn.

Je hypotheek aflossen via cryptovaluta?

Iedereen heeft wel eens gehoord over cryptovaluta waarbij Bitcoin vrijwel de bekendste is. Sinds de lancering van deze cryptomunt zijn er tal van andere soorten gelanceerd. Bitcoin is momenteel wel een dure optie om in te investeren, maar er zijn andere interessante cryptovaluta waarin je kunt beleggen.

Samenvattend: Het is belangrijk te besparen op uitgaven als je een hypotheek moet aflossen. Via budgetteren krijg je inzicht in wat er maandelijks binnenkomt en uitgaat.

Verder kun je passief inkomen genereren. Want naast je baan heb je niet zoveel tijd over voor nog een baan. Je kunt ervoor kiezen te investeren in aandelen of in cryptovaluta. In beide gevallen is het niet nodig om grote geldbedragen te bezitten om mee te kunnen doen. Online zijn er voldoende websites die jou wegwijs maken.

Zo kun je nog iets extra’s verdienen door een beetje geld te beleggen. Voor je het weet, heb je weer financieel ademruimte want je hypotheek is afgelost.

Let wel op want de beurskoersen kunnen stijgen, maar ook dalen. Je loopt zelfs de kans je vermogen kwijt te raken. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.