Vergelijk overlijdensrisicoverzekeringen: premies drastisch omlaag

Het loont de moeite om overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken. Door de toegenomen concurrentie zijn de prijsverschillen in overlijdensrisicoverzekeringen toegenomen. Dat concludeert onderzoeksbureau MoneyView.

Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken loont. De premies zijn een stuk lager dan vroeger. © Richard Mcall / Pixabay

Wie een hypotheek afsluit, zit meestal ook meteen vast aan een overlijdensrisicoverzekering. Daardoor kunnen de nabestaanden bij voortijdig overlijden in het huis blijven wonen.

Ook als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie wilt, was je lange tijd verplicht een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Maar die verplichting is sinds 2018 vervallen. Lees hier vier goede redenen waarom je ook in andere situaties een overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten.

Omdat hypotheek en overlijdensrisicoverzekering vaak aan elkaar gekoppeld zijn, is het voor consumenten lastig te achterhalen hoeveel ze nu eigenlijk voor die overlijdensrisicoverzekering betalen. Alleen als u een bankspaarhypotheek afsluit, moet u zelf een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Dat kan heel eenvoudig online bij onder meer bij onder meer Centraal Beheer.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken loont

Vergelijken loont, want uit het onderzoek van MoneyView blijkt dat de prijzen voor overlijdensrisicoverzekeringen sinds 2002 met veertig procent zijn gedaald. Tegelijkertijd zijn ook de verschillen tussen de duurste en goedkoopste overlijdensrisicoverzekeringen toegenomen. Was het verschil tussen de hoogste en de laagste premie in 2002 nog maar 160 procent, inmiddels is dat opgelopen tot 250 procent. MoneyView verwacht dat de concurrentie dit najaar verder zal toenemen. Lees ook hoe je kunt besparen op je overlijdensrisicoverzekering.

De meeste verzekeraars bieden een standaard overlijdensrisicoverzekering voor alle typen klanten aan.

Premie overlijdensrisicoverzekering

De premie van een overlijdensrisicoverzekering wordt door verschillende factoren bepaald. Leeftijd speelt een belangrijke rol. Immers: als u jong bent, is de kans dat u op korte termijn overlijdt (en de verzekeraar moet uitkeren) een stuk kleiner dan wanneer u boven de vijftig bent.

Daarnaast kijken aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen tegenwoordig ook steeds meer naar uw leefstijl. Rokers overlijden statistisch gezien eerder dan niet-rokers en ook eventueel overgewicht kan bij sommige overlijdensrisicoverzekeringen uw premie doen stijgen. Vergelijk daarom de premie voor uw overlijdensrisicoverzekering.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.