“Financieel advies moet verder gaan dan hypotheek”

Drie op de tien Nederlanders heeft niet voldoende financiële ruimte voor verbetering van het huis. “Financieel woonadvies moet dus verder gaan dan alleen de hypotheek en ook gaan over bijvoorbeeld het verbeteren of onderhouden van een huis”.

Financieel advies kan ook gaan over het verduurzamen van je huis. Ook daarvoor kun je financieel advies inwinnen. © Nattanan Kanchanaprat via Pixabay / Pixabay.
Financieel advies kan ook gaan over het verduurzamen van je huis. Ook daarvoor kun je financieel advies inwinnen. © Nattanan Kanchanaprat via Pixabay / Pixabay.

Dat zegt directeur Rein Wispelweij van BLG Wonen in een reactie op de uitkomsten van een onderzoek dat zijn bedrijf liet uitvoeren door GFK. Ondanks dat gebrek aan geld voor onderhoud vindt 57 procent van de tweeduizend ondervraagden een eigen huis een goede investering in de toekomst

Geen geld voor onderhoud

Bij een financiële meevaller zou 19% dat geld besteden aan een nieuwe badkamer. Ook het opnieuw inrichten van de woning of een nieuwe keuken zijn populair. Toch heeft 30% van de Nederlanders niet voldoende financiële ruimte voor het verbeteren van zijn huidige woning. Ook blijken de meningen verdeeld als het gaat om het wel of niet inbrengen van spaargeld. “Consumenten zien dat een huis om toewijding vraagt, maar weten nog niet altijd hun woonwensen met hun eigen financiën te matchen. Daar ligt een taak voor financieel adviseurs”, aldus Wispelweij. “Consumenten zouden moeten kijken hoe zij hun woning duurzamer kunnen maken en kunnen investeren in onderhoud. Dat maakt dat consumenten ook in de toekomst met plezier kunnen wonen.”

Neem voor financieel advies over je hypotheek of verbeteringen van je huis contact op met Frits, Aegon (eigen adviseur of onafhankelijk adviseur), Hypotheekvisie, Hypotheek-Rentetarieven en Jawel.

Financieel advies nodig voor hypotheek of verbouwing? Lees meer over een tweede hypotheek om een verbouwing of onderhoud te financieren.

Lees meer over waar je het goedkoopste hypotheekadvies kunt vinden.

Financieel advies bij verhuizen naar koopwoning

Uit de Woonkamer-monitor van ABN Amro, die een dag eerder verscheen, zou 83 procent van de ondervraagde woningbezitters opnieuw voor een koopwoning kiezen als men nu zou verhuizen. Onder huurders is de animo om naar een koopwoning te verhuizen een stuk lager (27%). Meer dan de helft van de huurders (55%) zou bij verhuizing kiezen om te blijven huren.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.