Annuiteitenhypotheek steeds populairder

Hypotheekverstrekker en verzekeraar ASR ziet het afgelopen jaar een forse toename in het aantal afgesloten annuïteitenhypotheken. Steeds meer huiseigenaren willen voorkomen dat ze met een restschuld blijven zitten en kiezen daarom voor zekerheid door te gaan aflossen.

Een annuiteitenhypotheek is een hypotheekvorm waarbij het zekeris dat na 30 jaar de volledige hypotheek helemaal is afbetaald. Ook als men de woning tussentijds verkoopt is er de zekerheid dat al een deel is afgelost. Nadeel van een annuiteitenhypotheek was altijd dat huiseigenaren dan niet volledig konden profiteren van de hypotheekrenteaftrek. Nu het tweede kabinet Rutte de hypotheekrenteaftrek in 28 jaar afbouwt naar 38 procent, weegt dat argument minder zwaar. Meer over de gevolgen van het regeerakkoord voor uw hypotheek. Bekijk actuele hypotheekrentes en vraag een hypotheekofferte op om te zien of overstappen voordelig is.

Meer annuiteitenhypotheken afgesloten

Uit de cijfers van ASR blijkt dat het aandeel annuïteitenhypotheken is gestegen van 6 % in oktober 2011 naar 15% in oktober 2012. De verzekeraar constateert verder dat deze stijging zich vooral laat zien in de leeftijdsgroep 35-55 jaar. Het zijn dus niet starters (tot 35 jaar), maar vooral bestaande huiseigenaren die er nu voor kiezen het aflossingsvrije deel van hun hypotheek om te zetten naar een annuïteitenhypotheek. Of bij financiering voor een verbouwing kiezen voor deze hypotheekvorm. Lees meer over een compleet hypotheekadvies, de beste rente en de laagste afsluitkosten.Tip: Zorg dat je nabestaanden na jouw overlijden ook de hypotheek kunnen betalen.

Zekerheid met annuiteitenhypotheek

“Juist in deze onzekere tijden waarin de waardeontwikkeling van huizen onzeker is, hebben consumenten en vooral huizenbezitters behoefte aan zekerheid”, vertelt Pauline Derkman, adjunct directeur ASR Bancair. “Voor steeds meer huiseigenaren biedt een annuïtaire hypotheek die gewenste zekerheid. Huiseigenaren willen voorkomen dat ze met een restschuld blijft zitten en willen daarom direct beginnen met aflossen”, aldus Derkman. Meer advies over een annuiteitenhypotheek? Neem dan contact op met onder meer FX en  Nationaalbespaarcentrum. Je bestaande hypotheek oversluiten naar een annuiteitenhypotheek? Vraag advies bij Hypotheekoversluiten.

Deel dit met anderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.