Hypotheek met BKR-registratie

Hypotheek nodig terwijl u een BKR-registratie hebt? Een hypotheek en een BKR-registratie laten zich meestal slecht combineren. Toch kunt u met een BKR een hypotheek krijgen, al is de keuze beperkt.
Het Bureau Kredietregistratie in Tiel registreert de betalingsverplichtingen van 11,5 miljoen mensen. Bij 94,5 procent van die consumenten is niets aan de hand. Zij kunnen dan ook probleemloos een hypotheek krijgen.

Hypotheek & BKR

Maar wie een achterstand heeft in de afbetaling van een lening of een rekening van de telecomprovider kan een A van ‘achterstand’ achter z’n naam krijgen. Voor hypotheekverstrekkers is zo’n BKR-notering achter uw naam in veel gevallen reden om u geen hypotheek te verstrekken. Ze twijfelen dan aan uw kredietwaardigheid, ook al heeft uw betalingsachterstand misschien betrekking op een paar tientjes of vond de achterstand enkele jaren geleden plaats.

Beperkte mogelijkheid voor BKR-hypotheek

De mogelijkheden om met een BKR-registratie een hypotheek te krijgen, zijn tegenwoordig zeer beperkt. Banken zijn een stuk voorzichtiger geworden en een aantal gespecialiseerde (vooral buitenlandse) aanbieders van BKR-hypotheken heeft zich van de Nederlandse markt teruggetrokken. Als u een A2, A3 of HY codering bij het BKR heeft, dan is voor zover wij weten geen enkele aanbieder bereid u een hypotheek te verstrekken. Als u een zogeheten herstelde A-codering of A1-codering heeft, zijn er bij een beperkt aantal hypotheekverstrekkers nog mogelijkheden.

Hypotheekrente bij BKR-registratie

Omdat u met een negatieve BKR-codering een wat hoger risico voor de hypotheekverstrekker bent, moet u vaak bij een BKR-hypotheek in de eerste jaren een hogere hypotheekrente betalen. Als u zonder problemen op tijd betaald hebt, zakt de hypotheekrente soms na drie tot vijf jaar weer tot een normaal tarief.

Heeft u geen BKR-codering en wilt u weten hoeveel u kunt lenen? Vraag dan vrijblijvend een hypotheekofferte aan bij verschillende aanbieders.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.