Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie voor een ZZP’er al na twaalf maanden

Het wordt voor ZZP’ers makkelijker om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie te krijgen. Vanaf 1 december 2016 kunnen ZZP’ers al na twaalf maanden zelfstandigheid een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten. Voorheen was een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie voor ZZP’ers pas na drie jaar bereikbaar.

Zelfstandigen kunnen sinds 1 december 2016 terecht bij SNS, Delta Lloyd, BLG Wonen, Aegon Hypotheken en RegioBank voor een hypotheek met NHG. Hiermee kan een woning gefinancierd worden met een koopsom tot 231.132 euro. Dat plafond wordt overigens elk jaar opnieuw bekeken. Sinds 1 januari 2017 ligt de maximale koopprijs op 245.000 euro. Andere geldverstrekkers kunnen ook aansluiten op dit initiatief.  Woonfonds is per 1 januari 2017 gestart en ZZP’ers kunnen ook bij NIBC Direct terecht.

“De arbeidsmarkt flexibiliseert. Het aantal zzp’ers dat bij onze merken aanklopt om hun woning te financieren groeit. Wij vinden het belangrijk om aan te sluiten bij deze maatschappelijke ontwikkeling en het is dan ook een logische stap om aan te sluiten bij dit initiatief van het WEW”, aldus Peter-Paul Wekking, directeur Competence Center Wonen van SNS Bank.

Hypotheek voor ZZP’er lastig te krijgen

Ruim 1,28 miljoen Nederlanders verdienen hun brood als zzp’er. Tot dusverre was het voor ZZP’ers lastig om een hypotheek te krijgen. De meeste ZZP’ers hebben namelijk een wisselend inkomen en dat vergroot het risico voor de bank. “Ik ben er van overtuigd dat we met dit initiatief de drempels verlagen voor zzp’ers om een verantwoorde financiering voor een eigen woning te verkrijgen. Veel zzp’ers gaan hier voordeel van ondervinden”, aldus Dylan Dresens, directeur Beleid en Ontwikkeling bij het WEW.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie  voor een ZZP’er aanvragen

Zelfstandigen en hun hypotheekadviseurs lopen nog regelmatig tegen moeilijkheden aan bij het aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Daarom heeft het WEW de samenwerking met experts gezocht. Zij stellen het toetsinkomen vast, op een manier die goed aansluit bij de huidige arbeidsmarkt. Er wordt meer gekeken naar iemands verdiencapaciteit, waarbij het niet uitmaakt binnen welke contractvorm iemand zijn inkomen heeft verdiend. Met het inschakelen van deze experts vergemakkelijkt het WEW het proces voor zzp’er en hypotheekadviseur. Na bepaling van het toetsinkomen wordt het reguliere hypotheektraject gevolgd. Hypotheekadvies nodig? Neem dan contact op onder meer knab en FX.

Met de hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie voor een ZZP’er kunnen zelfstandigen veel eerder een woning kopen. Bovendien biedt de hypotheek met NHG voor zzp’er én geldverstrekker minder financiële risico’s.

Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie voor een ZZP’er al na twaalf maanden
Waardeer dit artikel

Deel dit met anderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.