Shadow

Spaarhypotheek is flexibeler dan een bankspaarhypotheek

Bankspaarhypotheken winnen rap aan populariteit, maar de traditionele spaarhypotheek blijkt doorgaans betere hypotheekvoorwaarden te hebben. Tot die conclusie komt bureau MoneyView. Een spaarhypotheek is flexibeler dan een bankspaarhypotheek.

Wie een risicoloze hypotheekvorm wil waarbij u maximaal kunt profiteren van de hypotheekrenteaftrek, kiest meestal voor een spaarhypotheek. Daarbij weet u zeker dat op de einddatum het benodigde kapitaal om de hypotheek af te lossen bereikt is. Ook lineaire hypotheken en annuïtenhypotheken bieden die zekerheid, maar daarbij profiteert u niet van de maximale hypotheekrenteaftrek.

Voordelen bankspaarhypotheek

Sinds 2008 is het ook mogelijk de aflossing van uw hypotheek bij elkaar te sparen via banksparen. De bankspaarhypotheek was een reactie op de woekerpolisaffaire. Het voordeel van een bankspaarhypotheek is dat u niet allerlei ingewikkelde verzekeringen hoeft af te sluiten. U kunt zelf kiezen bij wie u een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Vergelijk overlijdensrisicoverzekeringen van Reaal, Dela LeefDoorplan en Centraal Beheer.

De bankspaarhypotheek is dan ook in rap tempo populair geworden. In de eerste helft van dit jaar was 69 procent van de nieuwe hypotheken een bankspaarhypotheek. Die zou ook nog eens een stuk flexibeler zijn dan de spaarhypotheek, omdat het lastig is de verzekering die aan spaarhypotheek gekoppeld is, op te zeggen.

Voorwaarden bankspaarhypotheek en spaarhypotheek

Maar tot verrassing van de onderzoekers van bureau MoneyView, die honderd hypotheken met elkaar vergeleken bleek dat laatste niet het geval te zijn, weet De Telegraaf. Bankspaarhypotheken zijn doorgaans goedkoper dan spaarhypotheken, maar de spaarhypotheek wint als het op flexibiliteit aan komt. Het totale pakket aan voorwaarden van spaarhypotheken blijkt doorgaans beter te zijn dan de voorwaarden van bankspaarhypotheken. MoneyView keek naar circa zestig criteria. Lees meer over een compleet hypotheekadvies, de beste rente en de laagste afsluitkosten.  Wilt u uw hypotheek oversluiten? Vraag advies en offertes aan.

Links:
Vraag online hypotheekoffertes aan

Meer hypotheeknieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.